Körunda – hotell, möten, event & golf

Av publicerat
No. 01 / 06
Galleri
Fullskärm

Mitt ute i naturen, men samtidigt nära till innerstaden ligger Körunda Golf & Konferenshotell. Resan i tid är 35 minuter från Stockholm city eller 10 minuter från Nynäshamn, men miljöförflyttningen är längre än så. Vi har hamnat på en historisk mötesplats i dagens tappning – oavsett om du är privat- eller konferensgäst är möjligheterna många.

OM HOTELLET
För privatgästen är ibland golf den självklara aktiviteten. Att Paolo Roberto numera är delägare gör att profilen blivit än mer aktiv och här anordnas svettiga träningshelger med olika inriktning som snabbt blir fullbokade. Men även den som vill ta det lugnt, äta gott och bada bastu med tillhörande dopp i sjön Muskan har hittat rätt. På hemsidan finner du flera attraktiva weekendpaket.

Om rummen
Moderna, hemtrevliga och naturnära är ord som kan beskriva de 51 hotellrum med in allo 102 sängar som erbjuds här.

Faciliteter
Här finns många ställen att ”hänga” såväl inom- som utomhus. Inne finner vi relaxavdelning med träningsredskap, restaurang och en mysig lobby och bar som breder ut sig. Ute finns golfen, möjlighet att bada i sjön, en stor yogaplatta med sjöutsikt och fina promenadstråk som väntar att upptäckas.

Äta
Buffé serveras både till frukost och middag. Till middag erbjuds en 4-rättersmeny med vinförslag, fokus ligger på närproducerade råvaror som exempelvis Sorundakorv och kött från Nibblegård. När vädret så tillåter är det även möjligt att äta utomhus.

Service
Personlig och hjälpsam med fokus på att göra gästen nöjd – precis som sig bör.

Prisexempel
Lyxweekend inklusive afternoon tea, cava och choklad på rummet, drink före middagen, 5-rätters middag, tillgång till relax, övernattning och frukost, 2 195 kr/person i dubbelrum.

Missa inte
En fin dag avrundas gärna på hotellets baksida där ni hittar en ny bubbelbar med utsikt över golfbanan.

KONFERENSPROFIL
På Körunda är det konferenspaket i kombination med aktiviteter utomhus av olika slag som lockar de allra flesta. Här finns ett antal färdiga konferenspaket med inriktning på allt från golf till budgetkonferens samt möjligheten att boka hela Körunda för er själva. Självklart går det även att skräddarsy sitt möte.

Mötesrum
Totalt finns här tio olika mötesrum varav Muskan som tar uppemot 110 personer är det största. Det är Muskan tillsammans med Styran som erbjuder mer informella mötesmöjligheter för 25–60 personer som är de två allra populäraste möteslokalerna.

Aktiviteter
Golf, träningspass med Paolo Roberto, mindfulnesspromenad och bad ute på bastuflotten är några.

– Något som alltid efterfrågas är matlagning där raw food, kötträtter eller tapas lagas tillsammans och kombineras med ett gott vin, berättar Ann-Charlotte ”Lotta” Wahlstedt, vd, hotellchef och delägare till Körunda Golf & Konferenshotell.

Matkoncept
Till lunch och frukost serveras gedigna bufféer. Till middag erbjuds antingen maten som gruppen lagat eller dagens 4-rättersmeny som serveras.

Tips
Bastuflotten med plats för upp till 12 personer är ett hett tips.

Adress: Körrunda 31, Ösmo

Av: Yvonne Gull