Bastubad på lyxkryssare

Av publicerat

Då den norska lyxkryssaren Viking Sea lade till vid kaj i Stockholm hade Inrikes förmånen att testa det nordiska spakonceptet Liv Nordic Spa & Fitness. Precis som allt annat ombord är det lyx in i minsta detalj, extra kul är också att passagerarna finner de nordiska spatraditionerna exotiska och annorlunda.

En guidad basturitual stod på programmet. Ritualen inleds med en skrubb med torrborste och fortsätter sedan med att vi alternerar produktappliceringar i den heta bastun med att gnida in oss med snö i snögrottan. Magiskt bra även för en nordbo van att kasta sig i snön eller isvaken. Innan det var dags att lätta ankar stod även en svensk massage på programmet.

Spakonceptet som är utvecklat av Raison d´Etre finner du även på Grand Hôtel i Stockholm, och det var här rederiägarna upptäckte konceptet som i dag finns på deras två stora kryssningsfartys Viking Sea och Viking Star.

Av: Yvonne Gull