Årets handigolfare är utsedd

Av publicerat

Kristoffer Eklund från Strömstad Golfklubb har utsetts till Årets handigolfare 2015. Han tilldelades sitt pris under en ceremoni på Bro Hof inför Nordea Masters. Stipendiet som är på 25 000 kronor instiftades förra året av Henrik och Emma Stenson via stiftelsen Henrik Stenson Foundation.

Handigolfaren Kristoffer Eklund var bland annat med och tog guld vid Lag-EM i Spandien 2015.

– Jag är oerhört tacksam över att jag utsetts till årets handigolfare 2015. Det var en glad överraskning som ger mig stor motivation att satsa vidare på mitt golfspel och nå målet att bli världens bästa handigolfare, säger Kristoffer Eklund.

Motiveringen lyder: ”Kristoffer Eklund har under 2015 gjort stora framsteg i sin golfutveckling. Genom mycket seriös och systematisk träning lyckades han med bedriften att nå landslaget och den yppersta Europaeliten. Han spelade bra hela säsongen och blev uttagen till lag-EM i Spanien där han var en viktig spelare när Sverige tog EM-guld. Fortsätter han att utvecklas i den takt han gjorde under 2015 kan Kristoffer Eklund, 30 år, bli en av världens bästa handigolfare i framtiden.”

Läs INRIKES intervju med Henrik Stenson här.

Foto: Göran Söderqvist