Klädkollektion för olympiska- och paralympiska spelen

Av publicerat

I samarbete med de svenska tävlande i de olympiska och paralympiska spelen i Rio de Janeiro i sommar har H&M tagit fram en kollektion. Flera av de tävlande har testat plaggen för bästa passform, funktion och design.

– Jag ser fram emot att få bära H&M:s OS-kollektion i Rio de Janeiro och är extra stolt att få representera Sverige i svensk design. Som sportambassadör för H&M har jag varit med och testat och gett feedback på sportkollektionerna. För mig känns det roligt att träna i snygga och funktionella sportkläder av hög kvalitet, säger simmerskan Sarah Sjöström.

OS-kollektionen innehåller plagg för invignings- och avslutningsceremonierna, prisutdelningarna och kläder som de aktiva kan använda under sina träningspass. Delar av kollektionen kommer att säljas i utvalda butiker och på H&Ms hemsida från den 4 augusti. En del av intäkterna från försäljningen av kollektionen går till SOK:s topp- och talangprogram. Samarbetet mellan H&M och SOK ger varje år 75 unga idrottare möjligheten att satsa fullt ut på att nå sina olympiska drömmar.

H&M kommer även att öppna en pop up-butik på Drottninggatan i Stockholm i slutet av juli, som kommer att vara helt tillägnad H&M Sport och OS.

848881eb41ce8ba3_org

93f5cb0511b7ad26_org