Lekplats med stadsinspiration

Av publicerat

Ett Uppsala i miniatyr är modellen för den lekplats som nu i maj invigs i Gränbystaden.

– Den nya lekplatsen är utformad som ett Uppsala i miniatyrformat. Bland annat kommer berömda landmärken som slottet, domkyrkan, Upplandsmuseet, Gamla Uppsala högar, Fyrisån och Svandammen att finnas i lekvänlig storlek. Högsta punkten kommer att vara Uppsala domkyrka med en höjd på elva meter. Vi ville skapa en stad som växer, liksom Uppsala och Gränbystaden växer, berättar Daniel Kvant-Suber, affärsutvecklare, Atrium Ljungberg som utvecklat den fina lekplatsen i det nya området.

Målet för fastighetsaktören och stadsutvecklaren Atrium Ljungbergs med utvecklingen av Gränbystaden är att skapa Uppsalas andra stadskärna komplett med handel, kultur, restauranger, bostäder och arbetsplatser.

Av: Yvonne Gull