I glaset just nu

Av publicerat

Ljusare tider, ljusare viner! Fira in den varma säsongens ankomst med spännande Pinot Gris, prova ett ekologiskt rödvin till grillad biff och skåla in sommaren med cava och fräscha drinkar.

Grandios cava
Spanska vinproducenten Gramona har skapat ljuvliga drycker sedan 1850 och det märks. Gramona Imperial har legat på jästfällning i minst tre år. Cavans doft är brödig och något knäckig, smaken torr och krispig och moussen läcker. Drick som aperitif eller genom hela middagen då vinet passar utmärkt till lätta fågelrätter, fisk- och skaldjur eller typiska tapasrätter.
Gramona Imperial 2010, nr 96960, 199 kr/750 ml

Överraskande Pinot Gris
Nordamerikansk Pinot Gris är onekligen ett spännande vin. Färgen går nästan åt roséhållet, doften är krämig och blommig och smaken frisk med en överraskande syrlighet och eftersmak som dröjer sig kvar angenämt länge. Passar utmärkt till exempelvis fiskrätter som ackompanjeras av tillbehör med liten syrlighet.
King Estate Winery Pinot Gris, nr 78940, 169 kr/750 ml

Ekologisk fransk cyklist
Rödvinsälskare har en ny favorit att stifta bekantskap med. Cycliste är ett ekologiskt vin som doftar och smakar mogna mörka frukter och bär samt aningen franska kryddor och fat.Tanninerna är lena och välintegrerade och eftersmaken fyllig. Utmärkt såväl till grillat kött som till ostbricka.
Cycliste Côtes du Rhône Villages, nr 76065, 89 kr/750 ml

Av: Amalia Gonzalez Stöckel, sommelier