Svensk glaskonst i Eurovision

Av publicerat
No. 01 / 05
Galleri
Fullskärm

I morgon är det dags för finalen i Eurovision Song Contest i Globen i Stockolm. Sedan 2008 har vinnarstatyetten varit en glasskulptur i form av en mikrofon designad av Kjell Engman för Kosta Boda och så är självklart fallet även i år.

– Det är främst rock n’ roll och den klassiska musiken i form av stora symfoniorkestrar som tilltalar mig mest, men det färgstarka utbudet i Eurovision Song Contest tycker jag är otroligt spännande också, säger Kjell Engman.

I år deltar rekordmånga länder i musiktävlingen och det är ett bra tillfälle att visa upp svensk glaskonst och design för världen, och därför har även vaser från Orrefors synts i Green Room. Så kommer även fallet att vara i finalen på lördag dit Sverige är direktkvalificerade på grund av förra årets vinst.