Lyckholms Restaurang & Konferens – exklusiva möten centralt men privat

Av publicerat
No. 01 / 04
Galleri
Fullskärm

Varsamt renoverat är den tidigare pampiga bostaden som nu välkomnar exklusiva konferenser i centrala Göteborg.

Om Lyckholms

Bryggeriet grundades 1880 av Johan Wilhelm Lyckholm, ölproduktionen startade året härpå och under åren 1889-1891 lät han bygga Disponentvillan på området. Här fanns såväl privat som sociala utrymmen, samt även det kontor dit arbetarna kom för att hämta ut sin lön – vilket du än i dag kan kika in i.

På sin tid var Lyckholm Sveriges första moderna bryggeri komplett med kylanläggning. År 1927 gick man samman med Pripps, ett samarbete som varade fram till nedläggningen 1975. I dag äger Peab marken och har här nyligen uppfört två kontorsbyggnader och det är i bottenvåningen av en av dessa som Sodexomeetings har öppnat reception för hyresgästerna samt en moderna och läcker restaurang – härtill driver Sodexomeetings nu sedan hösten 2015 konferensverksamhet i Disponentvillan efter en varsam renovering där historien gör sig påmind på många olika sätt.

Konferensprofil

Disponentvillan är det perfekta valet för den som söker en mindre, unik och exklusiv lokal för sitt möte i centrala Göteborg på temat ledningsmöte, utbildning eller teambildning. Här skräddarsys mötet och möjlighet finns även att själva rumsera i hela villan, äta middagen i matsalen, socialisera i salongen och avrunda kvällen i biljardrummet. Eller kanske helt enkelt duka upp styrelsesittningen på klassiskt manér. Den ombonade känslan sitter i väggarna, och en kombination av gamla detaljer och modern design skapar en unik och lyxig känsla redan då du kliver in över tröskeln. Läget är avskilt men centralt, med spårvagnen tar du dig hit på nio minuter.

Största mötesrummet

Matsalen med sina 47 kvadratmeter är det största rummet, det var här Johan Wilhelm Lyckholm och sedermera hans bror dukade upp för fest under bryggeriets glansdagar.

Antal mötesrum

Totalt sju rum med plats för två till 40 personer. Namnen på rummen förtäljer om vad de tidigare användes till; Biblioteket, Sällskapsrummet, Salongen, Matsalen, Biljardrummet, Maskinmästarens kontor och Kontoret.

Populäraste möteslokalen

– Den populäraste lokalen måste jag nog säga är Salongen, troligtvis för att den är ljus och fräsch och lämpar sig för flera olika sorters sittningar. Intill finns ju även det Rosa Rummet som är ett populärt tillhåll under kaffepauserna, berättar Nathalie Wong, konferensvärdinna på Lyckholms Restaurang & Konferens.

Aktiviteter

Ölprovning är kanske det självklara valet här på det föredetta bryggeriet. Men här kan även matlagningskurser anordnas eller varför inte boka in ett mordmysterium? Regelbundet anordnas även afterwork på olika teman.

Matkoncept/matmöjligheter

Måltiden serveras antingen i villan eller i huset intill där även själva receptionen ligger. Matfilosofin är att god mat lagas från grunden med mycket kärlek.

– Matkonceptet är ju ganska brett, men jag vill ändå säga att i fokus står mötet mellan den traditionella och moderna maten, där hög kvalitet på råvarorna alltid ligger som grund, avslutar Nathalie Wong.

Sodexomeetings driver 15 konferensanläggningar i Sverige och ytterligare ett stort antal runt om i världen – alla med egen profil. Stora och nyöppnade Kviberg Park Hotel & Conference i Göteborg sticker ut med sin möjlighet till skidåkning, likaså gör klassiska Nynäs Havsbad där en lång mötesdag gärna avslutas i spaanläggningen som ligger i ett eget hus ovanpå vattnet.

Lyckholms Restaurang & Konferens
Nellickevägen 22, Göteborg
www.sodexomeetings.se/lyckholms

Av: Yvonne Gull