Möblera för möte

Av publicerat

Vid årets Stockholm Furniture Fair presenterade Kinnarp bland annat den nya produktserien Fields – specialanpassad för det sociala kontoret. Tanken är att ta hänsyn till de olika aktiviteter som sker på kontoret under dagen både i form av enskilda arbetsplatser och i form av miljöer som stimulerar möten. Aktivitetsbaserade arbetsmiljöer är namnet på trenden som i serien Fields skapas med hjälp av soffor, bord, skärmar och fåtöljer.

– Målet med Fields var att skapa en balans. Dels genom det lugna och mjuka formspråket. Men även genom balansen som skapas i den totala miljön. Där både individen och gruppen hittar det utrymme som behövs, för enskild tid och för stunder tillsammans, säger Olle Gyllang, formgivare på Propeller Design som skapat möblerna.

Av: Yvonne Gull