Musikaliska övergångsställen

Av publicerat

I samband med Eurovision Song Contest förvandlas Stockholm till en stad fylld av musik. Utvalda övergångsställen kommer att förvandlas till en rolig musikalisk upplevelse.

Vid sex övergångsställen kring Kungsträdgården spelas Loreens Euphoria och Måns Zelmerlöws Heroes istället för de vanliga ljudslingorna i några veckor på grund av Eurovision. Under Euphoria står man still och när Heroes spelas är det fritt fram att gå över gatan.

– Trafikkontoret vill på det här sättet vara med och bidra till den feststämning som kommer att råda under Eurovision Song Contest. Projektet är unikt för Stockholm. Det är första gången ett sådant försök görs där musik kombineras med det vanliga tickandet i lådorna, säger Henrik Axelsson, enhetschef på Trafikkontoret i Stockholms stad.

Här finns de sjungande övergångsställena:

  • Skeppsbron-Slottsbacken
  • Skeppsbron-Strömbron
  • Kungsträdgårdsgatan- Strömgatan
  • Kungsträdgårdsgatan- Hamngatan
  • Hamngatan vid hållplats Kungsträdgården
  • Hamngatan vid Norrmalmstorg

Foto: Visualid/Stockholms stad