Östermalmstorg i förändring

Av publicerat

Just nu har Östermalmshallen flyttat ut sin verksamhet till torget för att genomföra en omfattande och välbehövlig renovering som beräknas stå klar 2018. Miljötänk och den ursprungliga planlösningen kommer att lyftas fram. I samband med nyöppningen kommer även Hotel Diplomat att öppna ett nytt hotell på Nybrogatan – perfekt för den som vill bo centralt och kunna hänga i den magnifika saluhallen som ursprungligen öppnades 1888.

– Här bygger vi ett modernt hotell som kommer att sitta ihop med Östermalms Saluhall. Läget, utbudet och miljön kommer att locka både nationella och internationella gäster och kunder till saluhallen. Hotellet kommer att vara mer boutique och rikta sig till gästen som söker en levande miljö med fokus på boende och mat med hög socialtrivsel mitt i vackra Stockholm, säger Anna Cappelen, ordförande och delägare Hotel Diplomat.

Av: Joline Ekman, illustration: Tengbom arkitekter