
Det blir allt större efterfrågan på vegetarisk mat. Tillsammans med kocken Maximillian Lundin inleder Birka Cruises ett samarbete för att erbjuda fler vegetariska alternativ.
Maximillian Lundin är aktuell med veganska restaurangen The Plant, kokboken Miljödieten och som tv-kock. Tillsammans med Birka Cruises ska han öka kökspersonalens kunskaper för att kunna erbjuda mer varierad mat där man tar till vara på bra råvaror.
– Det handlar om att förstå hur man tillagar och smaksätter råvarorna på bästa sätt för att ta fram smakerna. Jag vill få ut den moderna veganska maten till fler professionella kockar och samtidigt få fler gäster att våga testa den, säger Maximillian Lundin.
Satu Andersson, VD på Birka Cruises, förklarar:
– Kött, fisk, fågel och smörgåsbord finns självklart kvar! Däremot ska alla delar på tallriken vara lika spännande, inklusive den från växtriket, och vi behöver utvecklas i takt med omvärlden.
Resultatet av samarbete kommer man kunna se under hösten 2016.