Ring till en svensk

Av publicerat

Numera har Sverige ett eget telefonnummer dit vem som helst kan ringa och prata med en slumpmässig svensk. På telefonnumret +46 771 793 336 kommer den som ringer att bli kopplad till en person som anmält sitt intresse. Svenska Turistföreningen står bakom idén som går ut på att vanliga svenskar ska ha möjlighet att berätta sin syn på vårt avlånga land.

– Vi vill visa det unika och genuina Sverige – ett land värt att besöka, med allemansrätt, hållbar turism, och ett rikt kulturarv. Vi vill också skapa stolthet och kännedom runt Sverige, såväl nationellt som internationellt, säger Magnus Ling på Svenska Turistföreningen.

Den som vill anmäla sig som ambassadör laddar ner appen The Swedish Number och fyller i vilka tider som det passar att bli kontaktad på.

Foto: Anette Andersson