Nytt hotell i Stockholms innerstad

Av publicerat

Idag öppnar det nya Scandic Continental mittemot Stockholms Centralstation. Med sitt centrala läge och fokus på affärsresenärer med 25 mötesrum av olika slag har det varit stort tryck på bokningarna redan innan invigningen. Hotellet har 392 rum och redan första natten är över 400 gäster inbokade – veckan därpå är det fullbokat.

Behovet av fler hotellrum i Stockholms innerstad är stort, enligt Stockholm Business Region kommer det att behövas ytterligare 5000 rum till 2020.

– Det behövs fler hotell. Stockholm är hett och lockar allt fler besökare, affärsresenärer såväl som turister. Inför öppningen av Scandic Continental har vi haft ett rejält tryck på bokningen och även om vi kände att vi satte målen högt när vi började har vi överträffat dem med råge för hotellets första år, säger Peter Storckenfeldt, hotelldirektör på Scandic Continental.

Givetvis går det även bra att bara ta ett lunchmöte, köpa en morgonkaffe innan jobbet eller njuta av en drink på takbaren Capital.