Säkerställer ny tingsrätt

Av publicerat

En ny byggnad för tingsrätten i Lund har nu påbörjats. Bakom projektet står Specialfastigheter som är speciellt inriktade på just säkra fastigheter. Bakom arkitekturen som inkluderar en hel del koppar, glas och kalksten står Fojab arkitekter.

Byggnaden får ett modernt och stilfullt arkitektoniskt uttryck, samtidigt som den uppfyller de höga säkerhetskrav som tingsrättens verksamhet ställer.

– Förutom säkerheten, som genomsyrar allt vi gör, är det viktigt för oss att fastigheten ska vara så hållbar som möjligt; både vad gäller exempelvis genomtänkta energival men också genom sin klassiskt vackra form. Den nya tingsrätten kommer präglas av enkla och robusta naturmaterial som är slitstarka, hållbara över tid och som åldras vackert, säger Specialfastigheters vd Åsa Hedenberg.

Av: Yvonne Gull