Staden som aldrig sover

Av publicerat

Nytänk i stadsplaneringen är det som gäller då man nu bygger Ebbeparik i Linköping. Här väntas år 2022 en ny stadsdel bestående av 500 bostäder och 50 000 kvadratmeter, med utrymme för cirka 70 företag, stå klart i vad som tidigare varit en företagspark, ansvariga för projektet är Sankt Kors Fastighets och Stångåstaden. Visionen är att Ebbepark ska bli en hållbar stadsdel fylld med liv och aktivitet.

– En traditionell företagspark är öde på kvällar och helger och ett traditionellt bostadsområde är öde på dagtid. Genom att kombinera de två uppnås en levande plats med möjlighet till resursdelning. Läget, mellan city och Linköpings universitet, är dessutom optimalt för såväl företag som bostäder, säger Johan Kristiansson, vd för Sankt Kors Fastighets.

Text: Yvonne Gull