Känsligt familjedrama

Av publicerat

Louder than Bombs

Efter den norska succéfilmen Oslo 31 augusti så har regissören Joachim Trier tagit sig över Atlanten. Louder than Bombs är hans första engelskspråkiga film och förväntningarna kan därför inte vara annat än höga.

Skådespelerskan Isabelle Huppert spelar här en välkänd krigsfotograf som dör i en bilolycka. Efter sig lämnar hon sin make spelad av Gabriel Byrne och två söner spelade av Jesse Eisenberg och Devin Druid. Situationen som de nu hamnar i och deras relationer som filmen handlar om. Detta är en historia utan riktning. Men som tur är har materialet landat i goda händer vilket gör att jag under filmens gång förblir engagerad.

Filmen må tekniskt sett vara amerikansk men i mitt tycke är detta solklart en skandinavisk film. Scener fyllda med modern stilren design, ödmjuka pappor i förkläden och medelklassen med sina Volvo-bilar är ingredienser som styrker detta.

Under det skandinaviska skalet befinner sig en stor sentimentalitet som har kommit att bli regissören signum. Tyvärr så är den inte bunden till en lika stark historia denna gång.

Premiär 18 december
Betyg: 4/5

Av: David Gull