Nytt storhotell på Stockholm Arlanda Aiport

Av publicerat

Ett nytt storhotell planeras vid Arlanda flygplats utanför Stockholm. Swedavia har påbörjat upphandlingen om vem som ska driva det nya hotellet som kommer att ligga i direkt anslutning till passagerarterminalerna. Byggstarten är planerad till 2016 och planen att hotellet ska vara klart för inflyttning 2018.

Stockholm Arlanda Airport är i dag en av Skandinaviens snabbaste växande flygplats med en resenärtillväxt på mer än 30 procent. Men flygplatsen har samtidigt i förhållande till antalet resenärer den lägsta andelen hotellplatser i Skandinavien. För att möta tillväxten inleder Swedavia nu en upphandling för att skapa en helt nytt hotell.

– Vår uppgift är att vidareutveckla flygplatserna och stärka förutsättningarna för svensk tillgänglighet. Det nya hotellet är ett viktigt steg i det arbetet och skall möta efterfrågan från den moderna resenären. Utvecklingen av en helt ny flygplatsstad är ett led i vår ambition göra Stockholm Arlanda Airport till den ledande flygplatsen i Skandinavien, säger Torborg Chetkovich, koncernchef Swedavia.

Hotellet kommer att ha en total yta på 20 000 kvadratmeter fördelat på 18 våningar och drygt 400 rum. I hotellet kommer det att finnas lobby och lounge, restaurang, bar, vinträdgård och takterass.