Miljövänlig uthyrning till sjöss

Av publicerat

Nu har den nya båttjänsten GoBoat lanserats i Stockholm. Den nya satsningen vid Strandvägen (kajplats 19) och Statshusbron (Klara Mälarstrand 2) ger stockholmarna och turister möjlighet att på egen hand utforska huvudstadens hamnområden i egna miljövänliga båtar. Här får du vara din egen kapten och köra eller segla runt på egen hand med familj, barn och vänner. 

GoBoat är danskdesignade picknickbåta som är delvis tillverkade av återvunnen plast. Båtarna drivs av högteknologiska elmotorer och återanvändbara batterier som uppladdas av solenergi som kommer från solceller vid uthyrningsterminalerna. Bakom projektet står entreprenörerna Anders Morck, Carl Kai Rand och Kasper Eich-Romme.

– Vår dröm har varit att utveckla ett miljömässigt hållbart och socialt alternativ till bensindrivna småbåtar och stora sightseeingbåtar. Du ska kunna ta dig runt i hamnen och utforska alla dess vinklar och vrår utan att ha båterfarenhet och utan att störas av bullret och avgaserna från en mullrande motor, säger Kasper Eich-Romme.

Med en maxhastighet på 3,5 knop (ca 6,5 km/h) bestämmer du själv både resrutt och tempo, och du kan ljudlöst köra eller segla genom hamnen och kanalerna på en upptäcktsfärd till sjöss. Båtarna är skapade med fokus på bekvämlighet och sjösäkerhet och har gott om plats för upp till 8 personer.