Bilnyhet snart i Sverige

Av publicerat

Nedräkningen har börjat. I sommar lanseras nya Audi Q7 i Sverige, en nyare variant av den redan befintliga bilmodellen som nu blivit både rymligare och mer effektiv. 

Sedan den första generationen av Audi Q7 lanserades 2006 har modellen sålts i över en halv miljon exemplar på marknaden. I sin nya generation av Audi Q7 finns en mängd nyheter i bagaget. Den nya modellen må vara både rymligare och mer effektiv, och är drygt 325 kilo lättare varav förbrukningen har minskat med upp till 28 procent. Trots minskade yttermått har den blivit ännu rymligare med plats för upp till sju personer och bagage.

Nya Audi Q7 lanseras med det allra senaste i teknikväg och en rad helt nya säkerhetshöjande assistans- och infotainmentsystem. I standardutrustningen ingår bland annat Audi pre sense city med autobroms, elstolar, Audi drive select, Xenonstrålkastare, Audi Sound System, MMI radio plus och stöldlarm. I de nya modellen erbjuds dessutom fyrhjulsstyrning, trailer- och kökörnings-assistent.

Den nya modellen kan redan förbeställas hos de svenska återförsäljarna och det är de många som redan gjort.

– Intresset har varit rekordstort för Nya Audi Q7. Det märks att Audi Q7 är en omtyckt modell. Det är många lojala kunder som nu vill vara först ut med den nya generationen, säger Jörgen Wedefelt, försäljningschef för Audi Sverige.

audi-q7-2016-700x388