Spritmuseum öppnar kvällsrestuarang

Av publicerat

I snart ett år har krögarna Petter Nilsson och Erika Lindström tillsammans med sin personal drivit museerestaurangen på Spritmuseum i Stockholm. Nu vill de utveckla konceptet vidare och har numera kvällsöppet på onsdagar, torsdagar och fredagar. Syftet är att ta restaurangen till en ny nivå av service och mat jämfört med den som erbjuds under museets öppettider dagtid.

– Kvällstid kommer vi att arbeta med en annan dynamik. Vi kommer att istället för en á la carte service koncentrera oss på en meny som antingen kan fås som helvegetarisk eller med inslag av kött, fisk och skaldjur, säger Petter Nilsson.

Några av rätterna som står på menyn är fänkålsmaränger med mandel och anka med purjolök, grönkål och alger. Självklart har drycken en fortsatt viktig roll:

– Eftersom nästan allt i huset hela tiden kretsar kring dryck kan vi inte nog betona på vilket allvar vi tar det. Vi har kanske byggt upp den bredaste samlingen av naturligt vin i Stockholm och samtliga viner härrör från mindre, lokala producenter runtom Europa. Självklart har dryckerna en central plats i vår nya meny, säger Erika Lindström.

2