Clarion Hotel Arlanda Airport

Av publicerat

Att förlägga mötet till flygplatsen har visat sig vara ett lyckat koncept för Clarion Hotel Arlanda Airport. Och för den som siktar högt är det avgång i något av konferensrummen på Top Floor som gäller, som grädde på moset går det även att boka in gruppen för en taxfree shoppingtur.

Om hotellet

Clarion Hotel Arlanda Airport invigdes med pompa och ståt av den karismatiske Petter Stordalen hösten 2012. Visionen var då att bli Europas bästa flygplatshotell. Att erbjuda extraordinära konferensmöjligheter och event är en gren, den andra är att ta hand om resenärer på väg hem eller ut i världen.

Rum

Totalt finns här 414 hotellrum skapade av inredningsarkitekten Anders Björkén. Stilen är elegant och modern och bjuder på en mjuk mix av starka färger, mycket vitt och inslag av trä. Designkänslan är hög men i de större rummen skulle ytterligare några tavlor eller andra dekorationer vara på plats. Vad som imponerar är dock att det är fullkomligt tyst – detta på grund av att hela huset byggts in i ett extra isolerande glashölje.

Pris: En svit kostar från 3 240 kr per natt och ett standardrum kostar från 940 kr per natt beroende på veckodag och beläggning.

Faciliteter

Stora möjligheter för konferenser, möten och event. I bottenvåningen finns gym och gemensam bastu, härutanför en pool som är öppen året om. Hotellfoajén är stor och välkomnande men kräver lite folk för att den rätta känslan ska infinna sig. Det gör den dock snabbt om ett par besättningar från olika bolag slår sig ner i sofforna.

Service

Välkomnande, trevlig och hjälpsam, samtidigt som mycket går snabbt – vilket kan vara en stor fördel om tiden är knapp.

Äta

På våning 12 finns restaurangen Kitchen & Table by Marcus Samuelsson där köket fokuserar på att låta gästerna möta amerikanska smaker tillagade med svenska råvaror. Menyn känns spännande och chokladfondanten som serveras med blåbärsglass bör inte missas.

Missa inte

Att plumsa ner i utomhuspoolen som ligger i anslutning till gymmet. Kvällstid lyser vattnet grönt och utsikten över den stiliga fasaden i kombination med flygplan som startar och landar är unik.

Om vi måste klaga

På helgerna borde frukosten kunna serveras lite längre än till klockan 10.30.

Konferensprofil

Med sitt läge mitt på Stockholm Arlanda Airport är detta en konferensanläggning som attraherar möten med deltagare som reser från olika håll. Den internationella flygplatsmiljön är även den stimulerande i sig självt. På kort tid har man etablerat sig som en populär mötesdestination och vissa dagar har vissa konferensrum flera sittningar.

Generellt är det framförallt de större konferens-
grupperna som även övernattar på hotellet. De mindre grupperna väljer oftast att konferera enbart över dagen.

Största mötesrum

Hartsfield-Jackson-Atlanta heter den 800 kvadratmeter stora lokalen som har plats för 900 gäster, en lokal som även går att dela in i tre delar.

Antal mötesrum

44 möteslokaler med möjligheter att ta emot
2–900 personer.

Populäraste mötesrummet

De populäraste är de på Top Floor, plan 13. Här finns
18 rum i olika storlek med finfin utsikt.

Aktiviteter

Kan skräddarsys i samarbete med aktivitetsbolag
och kan handla om exempelvis teambuildning,
taxfree-shopping och visning av flygtornet.

Matkoncept/matmöjligheter

På hotellets restaurang Kitchen and Table by Marcus Samuelsson kan mindre grupper boka bord.

Restaurang Runaway i bottenvåningen har plats för
450 personer.

Bankettmiddag för 450 personer vid runda bord, alternativt för 700 personer vid raka bord.

Måltiden kan även serveras i 5 lounger för upp till
10 personer samt i 6 mötessviter för upp till 6 personer.

Bra att känna till

Av hotellets 414 hotellrum är 5 av 13 sviter med mötesfaciliteter.

Tips

Ta en powerwalk mellan terminalerna och få fart på cirkulationen och kreativiteten.

Av: Yvonne Gull