Atelier – restaurangen högst upp

Av publicerat

Att leverera lekfull mat tillagad av närproducerade råvaror är grundkonceptet för nyöppnade Restaurant Atelier som ligger högst upp i Hotel Pigalle, ett nyöppnat hotell mitt i Brunnsparken i Göteborg. 

Såväl hotellet som restaurangen ligger i det så kallade Fürstenbergska Palatset som nu totalrenoverats. Restaurangen har plats för 60 matgäster som här erbjuds en något annorlunda meny där samtliga maträtter serveras såväl varma som kalla i en storlek man kallar medium-size. Vissa rätter är även perfekta att dela på. 

Då det gäller råvaror är det det närproducerade som fått stå i fokus och på menyn finns såväl bisonoxe från Wrågården, fisk från Västerhavet som kalkon från Vara. Målet är att anpassa menyn utifrån säsong och kvalitet på de råvaror som finns tillgängliga. 

– Tack vare att menyn inte måste se likadan ut nästa vecka, kan vi plocka de allra bästa råvarorna för kvällen och leverera en fantastisk matupplevelse till gästen. Det är en flexibilitet som inte begränsar oss men ställer stora krav på kreativitet, säger Daniel Brobäck, initiativtagande kock på Hotel Pigalle.

För den kompletta måltiden rekommenderas Skafferimenyn som består av sex rätter och kostar 475 kronor. Här lyfts säsongens råvaror fram och smaksensationer utlovas. 

Restaurangen bjuder på finfin utsikt över staden och hustaken. Samtidigt som inredningen vill förflytta dig till Paris och tidigt 1900-tal. Vill du stanna kvar är ett tips att du även bokar en övernattning i ett av hotellets 68 rum. Extra kul är att hotellet nyligen blivit nominerad till finalist i tävlingen The Worlds Best Boutique Hotel som avgörs i London i början av november.

Adress: Södra Hamngatan 2A, Göteborg2 3