Klassisk herrgård storsatsar på spa

Av publicerat

Lite beroende på hur man räknar kan man få fram att satsningen på att bygga ett helt nytt spa på Hooks Herrgård gått på 52 miljoner kronor, vi talar en miljon i veckan under ett år. Resultatet är över förväntan.

– Då jag fick uppdraget att rita ett spa här på Hook bestämde jag mig ganska omgående för att läget nere vid sjön var något jag ville få in i projektet, berättar arkitekten Per Öberg då han stolt visar upp sitt projekt.

Så som brukligt då Per Öberg är inblandad handlar det om materialval av högsta kvalitet och en genomarbetad tanke när det kommer till detaljer. Skiffer, granit och värmebehandlad gran är grundelementen, accessoarer som ger färg är kuddarna i sofforna och däckstolarna vid poolen samt de fina djupa fotbaden i keramik.

På Hooks Herrgård har övernattande gäster välkomnats sedan 1923. I dag finns här 105 hotellrum, ett stort konferenshus och två populära och välbesökta golfbanor. Och nu som sagt även en spaanläggning på 1 300 kvadratmeter, som nu drivs enligt Kerstin Florians populära spakoncept.

– Vi har valt att jobba utifrån ett koncept där du bokar tid istället för behandling. Det du sedan gör är att du tillsammans med din terapeut bestämmer hur du vill känna dig efteråt, berättar Helena Carlsson, vd för KFI Spa Management då hon visar upp det rum dit alla som bokat behandling sätter sig ner för att ta ett fotbad innan själva behandlingen.

Signaturbehandlingen här är golfinspirerad och passar perfekt efter en dag ute på banan – Hooks Foursome heter den. Behandlingen är precis som en Foursome anpassad för fyra personer. Här får nu alla varsin 50-minuters behandling och sedan möjlighet att både bada och duscha liggande i en urtjusig ”Horisontal Shower” från tyska Dornbracht. I duschen väljer du sedan om du vill få energi, balanseras eller piggas upp. Tryck på knappen och vattnet börjar duscha din kropp. Varmt och stilla, eller växelvis varmt och kallt allt utifrån önskat resultat. 

För den som väljer att skippa behandlingarna finns en hel del bad och bastur att upptäcka på egen hand. Men om du känner dig förvirrad är en planerad sparitual att rekommendera, detta innebär att du köper ett kit med ett antal produkter utifrån ditt mål med besöket, som sedan ska användas i en snitslad bana. Fiffigt och bra, och något som kan göras både i mindre och större grupp.

1 4 3 2

Av: Yvonne Gull