Julbord

Av publicerat

Det är hög tid att boka in julbordet och därför har Vi valt ut några av alla de dignande bord som nu dukar upp den smarriga julmaten.

Sagolik utsikt 

Om du vill uppleva ett sagolikt julbord är Junibacken i Stockholm perfekt för dig. Här får såväl stora som små njuta av en klassisk meny med Nybrovikens glittrande vatten som närmaste bordsgranne. Julbordet bjuder även på underhållning i form av musik, sagotåg och ett stort dessertbord.

Datum: 24 november–23 december 

Pris: 595 kr/person

Copyright 2013 Paul Lindqvist

Julbord med dessertkonst 

Restaurang Moderna Museet på Skeppsholmen i Stockholm bjuder passande nog i år på ett modernt julbord som kommer att bestå av flera nya kombinationer av smaker från det traditionella bordet. Resultatet är flera spännande för- och varmrätter, men julbordets stora höjdpunkt är desserten.

– Detta julbord är ett dessertkonstverk. Vackert att se på, nyskapande och vansinnigt gott. På ett stort spegelbord arrangeras mängder av desserter som till exempel krämig chokladmousse, tunna flarn av krispig nötkrokant och små sega apelsinkolor. Alla gäster kommer att kunna hitta sin egen favorit, säger krögaren Malin Söderström.

Restaurangen Moderna Museet har premiär för sitt moderna julbord den 26 november. Restaurangen på Skeppsholmen är öppen med panoramafönster som bjuder på utsikt över ett vintervackert Djurgården och Nybroviken.

Datum: 26 november–20 december 

Pris: 695 kr/person

1

Stjärnkrögare dukar upp i tornet

Det finns bara en person i hela världen som vunnit fyra guld i det som brukar kallas ”mat-OS”, eller Culinary Olympics som tävlingen egentligen heter, som hålls var fjärde år i Tyskland. Han är svensk och hans namn är Krister Dahl. För andra året i rad dukar han upp sitt exklusiva julbord i Gothia Towers i Göteborg med start 21 november. Julbordet bjuder som vanligt på flera hemlagade delikatesser av alla de slag och med ett fantastiskt dessertutbud som pricken över i.

Datum: 21 november–21 december

Pris: 645 kr/person. 545 kr/person varje söndag, samt 21, 22 och 27 november

2

Av: Emma Eklund