5-stjärnig camping

Av publicerat

Svenska campingplatser är landets största semesterboende och i fjol var det rekordmånga 14,5 miljoner gästnätter under sommarhalvåret. SCR, Svensk Camping, har tillsammans med Svensk Klassificering AB gjort en bedömning av svenska campingplatser och betygsatt dem med 1 – 5 stjärnor.

– Hur många stjärnor en campingplats har berättar vilken typ av upplevelse den bjuder på. Genom stjärnorna kan gästen se om det är en stor anläggning med pooler, restauranger och aktiviteter eller om det är ett ställe som bjuder på avstressande naturupplevelser. Det ger en snabb överblick och gör valet enklare, säger Lars Isacson, vd SCR.

I dag finns det elva svenska campingplatser som har fem stjärnor.

Dessa är Sveriges 5-stjärniga campingar:

 • Byske Havsbad, Västerbottens Län
 • Pite Havsbad, Norrbottens Län
 • Västervik Resort/Lysingsbadet, Kalmar Län,
 • Sonjas Camping & Stugor, Kalmar Län
 • Kronocamping Böda Sand, Kalmar Län
 • Kneippbyn Resort Visby, Gotlands Län
 • Apelviken.se, Hallands län
 • Daftö Camping Resort, Västra Götalands Län
 • KronoCamping Lidköping, Skaraborgs Län
 • Gustavsvik Resorts, Örebro Län
 • Årjäng Camping & Stugor Sommarvik, Värmlands Län