Hyllning till naturen

Av publicerat

Nu kan du besöka den gripande fotoutställningen Genesis på Fotografiska Museet i Stockholm.

Sebastião Salgados är mannen bakom utställningen som är ett resultat av en 8 år lång resa till fler än trettio länder som vittnar om platser och människor som hittills har undgått att påverkas av den moderna civilisationen. Enligt honom själv är utställningen ”ett kärleksbrev till vår planet, en hyllning till vårt ursprung och en påminnelse om vad vi har att förvalta”.

Sebastião Salgados föddes 1944 i Brasilien arbetade först som ekonom, men fick under en affärsresa till Afrika upp ögonen för fotografering och sadlade om. I dag har han fotograferat i över fyrtio år och i över hundra länder. Han är mest känd för sina dokumentationer mellan naturen och den moderna människan och är i dag en av vår tids mest respekterade bildjournalister.

Genesis visas fram till 14 september.

1 3