Hästkrafter i Scandinavium

Av publicerat

Ta chansen att uppleva ridsport i absolut världsklass. I slutet av februari anordnas i Göteborgs Horse Show – en av världens största evenemang för hästälskare.

Under fem fullspäckade dagar får besökarna uppleva kraften, spänningen och dramatiken när flera stora tävlingar från hästryggen ska avgöras i Scandinavium arena. Här ser vi bland annat världseliten i hoppning och dressyr bjuda på en storslagen tävlingsupplevelse när de gör upp om vem som är bäst, samtidigt som vi får följa den svenska eliten och de främsta ungdomsryttarna i flera spännande tävlingsmoment.

– Det unika med Göteborgs Horse Show och som skiljer sig från liknande evenemang i Sverige är att vi alltid lägger störst fokus på tävlingarna. Vi är väldigt glada över att det finns ett så stort intresse hos många av världens skickligaste ryttare att besöka Göteborg, och därmed sätter vi standarden högt, säger Kristina Witt, projektledare på Göteborgs Horse Show.

Men årets Horse Show bjuder även på ponnyshower och agility. Eller varför inte delta i det stora lotteriet där du har möjlighet att vinna en egen häst med ett vinstvärde på 130 tusen kronor?

Parallellt med Horse Show pågår även den stora mässan Eurohourse i intilliggande Svenska Mässan där du kan handla allt du någonsin drömt om i hästväg.

Göteborgs Horse Show pågår mellan 26 februari till 2 mars.

Gothenburg Horse Show 2013 Gothenburg Horse Show 2013

Text: Emma Eklund