Ännu en historia

Av publicerat

Story Hotel öppnade sitt första hotell 2009 på Riddargatan i Stockholm. Nu har man tagit sig ut i de norra förorterna och öppnat hotell i Sundbyberg, och planer på än fler hotell finns.

 Det nya Story Hotel med tilläggsnamnet Signalfabriken öppnade i slutet av september i Sundbybergs före detta stadshus. Här huserar man nu på 3 000 kvadratmeter och erbjuder 83 rum, restaurang och bar. Tanken är att både locka de som bor i området och att vara ett boendealternativ för de som ska besöka exempelvis Kista eller Friends Arena. Tanken är att precis som på hotellet på Riddargatan erbjuda evenemang som konstutställningar, evenemang och musik både med DJs och liveband.

Byggnaden är från 1930-talet och precis som då det gäller det första hotellet har man valt att inspireras av industrilokaler i New York. Detaljer som exempelvis tegelväggar har bevarats och detta ackompanjeras sedan av textilier i färgerna turkost, lila och gråt som även är de färger vi finner i en duvas fjäderskrud samt detaljer i koppar. Lägg till detta samarbete med konstnärsparet Therese och Oscar Merner som bidragit med tavlor och installationer i färgstark och grafisk tappning och du har en mix av hemtrevnad i en miljö där du ständigt upptäcker nya saker.

Då det gäller bokning och betalning av hotellrummet har Story Hotel tagit fram ett bokningssystem som innebär att du som gäst både bokar och betalar din hotellnota via nätet. Just nu får den som bokar och betalar på detta vis en värdecheck att använda i hotellets bar eller restaurang – fiffigt.

– Vår affärsidé krävde ett bokningssystem som inte fanns på marknaden och därför utvecklade vi ett eget system, berättar Sören Hullberg, vd för Story Hotell.

Planer på flera hotell finns och närmast planeras ett hotell med 96 rum i Malmö som beräknas öppna 2016. Dessutom undersöker man möjligheterna till etablering i Köpenhamn, New York och Istanbul.

1

Text: Yvonne Gull