Bad, mat och möten

Av publicerat

Konkurrensen om konferensgästerna är hård. Och i dag gäller det att leverera ett unikt och samtidigt genuint genomarbetat koncept för att lyckas. Vi har besökt Skepparholmen som nu stärkt sin profil genom ett nyöppnat och lyxigt spa med utsikt över Stockholms inlopp. 

Skepparholmen ligger 20 minuter med bil från Stockholms innerstad. En liten resa, som gör att då du väl checkat in här gärna väljer att stanna kvar. Här väntar mötesfaciliteter för upp till 140 personer samt även ett antal mindre mötesrum och även en intilliggande villa ”Villa Torp”  som går att boka för såväl möten som boende med lite ”hemma hos känsla”.

Anläggningen har renoverats i etapper och både då det gäller köket och den nyöppnade spaavdelningen är det tanken på miljö och hälsa som ligger i fokus.

– Här erbjuder vi i dag både blodsockersäkrad lunch och fikastund. Något som visat sig vara mycket uppskattat men vill någon ha sina bullar och kakor så självklart fixar vi det, berättar Gabriella Persson Klahr, vd för hotell Skepparholmen då hon visar upp den dignande lunchbuffén.

Spaavdelning är genomarbetad och nyttjas kanske allra enklast om du följer en sparitual som guidar dig mellan bastur, duschar och pooler. Här är det lätt att stanna länge, missa för all del inte att återställa vätskebalansen i Mimers brunn.

Kökmästaren Martin Åleberg ser till att köket lagar maten från grunden, och med hjälp av väl vald dryck är kvällen en garanterad succé. Skepparholmen är populärt:

– Vi tillhör topp tre bland konferensanläggningarna hos Svenska Möten, och vi får även en stor del av våra bokningar härifrån, säger Gabriella Persson Klahr.

Själv får jag ett bra helhetsintryck av Skepparholmen framförallt av spaavdelningen och den goda maten. Men jag är inte lyrisk över spakoncept c/o Gerd som även det är ekologiskt. Då rekommenderar jag hellre att du badar i utomhuspoolen en lite längre stund och njuter av luften och utsikten, och kanske även av solnedgången.

Skepparholmen