Streetstyle event för män

Av publicerat

Några av världens främsta streetstyle-fotografer inom herrmode kommer vara på plats för att fånga de bäst klädda skandinaviska männen på bild. Under sex timmar har allmänheten chansen att visa upp sig, och i slutet av dagen kommer en jury att utse dagens bästa look som fångats på bild.

Förstapriset är ett presentkort på 10 000 kronor i Mood Stockholm, och fler priser utlovas.Bland fotograferna återfinns välkända namn som Guerre, Robert Spangle och Jamie Ferguson, alla etablerade namn som regelbundet bevakar herrmodescenen i Milano, Paris, Florens och New York.

– Streetstylefotografiet har kommit att bli avgörande för herrmodets utveckling, säger Konrad Olsson, chefredaktör för Scandinavian Man Magazine.

För Mood Stockholm är denna aktivering ett sätt att ytterligare utveckla handelsplatsen och Mood-kvarteret med fokus på mode, innovation, kreativitet och design. Utöver att Mood Stockholm återkommande erbjuder sina besökare spännande upplevelser och erbjudanden under Fashion Week Stockholm blir detta en helt ny och unik satsning för att lyfta fram herrmodet och det ökade intresset för streetstyle.

Scandinavian Man Streetstyle Festival i samarbete med Mood Stockholm kommer gå av stapeln torsdagen den 31 augusti, kl. 11:30-18:00. Fotograferingen sker på Jakobsbergsgatan i Stockholm, mellan Norrlandsgatan och Regeringsgatan. Prisutdelning sker kl.19:00 på Boqueria inne i Mood Stockholm.